Wie ben ik?

Ik heb gestudeerd van 2003 t/m 2006 aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2006 heb ik, met als afstudeerproject “Bouwen in de tropen”, mijn studie afgerond met een onderzoek waar ik met een 9 voor werd beloond. Er werd onderzoek gedaan naar de specifieke aspecten van de tropen, die van invloed zijn op de bouw. Vervolgens is met de opgedane kennis het renoveren van een hotel in Paramaribo tot aan werktekeningniveau gerealiseerd.

Na mijn afstuderen ben ik direct in dienst getreden bij Meyer en van Schooten Architecten als bouwkundig ontwerper. In acht jaar ben ik ontwikkeld tot bouwkundig projectleider, waarin ik voor de opgave sta binnen de gegeven kaders zelfstandig uitwerkingsoplossingen te bedenken of erover mee te denken met de projectarchitect. Hierbij diende ik er zoveel mogelijk voor te zorgen dat de oplossingen geen afbreuk doen aan het ontwerp van de architect.

In mijn periode bij MVSA Architects heb ik verscheidene projecten kunnen afronden vanaf schetsontwerpfase tot aan de uitvoeringsfase en oplevering als bouwkundig projectleider.

Expertises omschrijving

In de functie bouwkundig projectleider verricht je taken als:
• Het vervaardigen van ontwerp-, bestek-, en werktekeningen, door middel van 2d- en 3d-tekeningen;
• Het controleren van tekeningen, rapporten, doorvoeren van aanpassingen;
• Het onderhouden van contacten met opdrachtgevers, aannemingsmaatschappijen en adviseurs.
• Uitvoeren en ondersteunen van de directievoering bij bouwprojecten namens de opdrachtgever.
• Bouwkundige controle tijdens uitvoering en uitgebreide rapportage hiervan.
• Het begeleiden van de bouwkundig ontwerpers en bouwkundig-stagiairs op het bureau.

Softwareprogramma’s
• Autocad 2015
• 3D MAX met Vray
• Microsoft office pakket
• Adobe pakket

Werkervaring

Bouwkundige ervaring
• Eigenaar van ingenieursbureau Deap bouwvisie (22-08-2014 tot heden)
o Freelance bij Re-A architectuur, bouwtechnische uitwerking van de inruiming van hogeschool Windesheim in de Nieuwe Bibliotheek te Almere (03-2015 t/m 06-2015).
o Woningbouwproject Zelfbouwwoning Harmonie.
• Meyer en Van Schooten Architecten B.V. (momenteel MVSA Architects B.V.) (03-07-2006 t/m 31-7-2014) als bouwkundig projectleider met een half jaar durend afstudeerproject (13-08-2005 t/m 13-01-2006).
• ZZDP Architecten B.V. (31-01-2005 t/m 30-06-2005). Stageperiode, inclusief één maand leer-/werkperiode als bouwkundig tekenaar.
• Grontmij Nederland B.V. via Vitae Uitzendbureau (05-2004 t/m 11-2004). Landmeetassistent (project Noord-Zuidlijn).
• Tangram Architecten (20-01-2003 t/m 11-07-2003). Stageperiode inclusief twee maanden leer-/ werkperiode als bouwkundig tekenaar.
• BAM utiliteitsbouw (5-11-2001 t/m 25-01-2002). Stage van tien weken als werkvoorbereider.
• Capelle Associates Architecten (28-8-2001 t/m 2-11-2001). Stage van tien weken als bouwkundig tekenaar.

Referenties

De belangrijkste referenties die ik in deze functie heb uitgevoerd zijn:

Kantoorgebouw KMPG te Ypenburg (2008 – 2011)
Kantoren, vergader-en conferentiezalen, restaurant, parkeergarage en fietsenstalling. Ca. 10.000m² bvo

Opdrachtgever: OVG Project Development

Een nieuw bedrijventerrein is in ontwikkeling tussen de A12 en de Plas van Reef meer. Het nieuwbouw kantoor van KPMG is een van de eerste bedrijven die zich daar heeft gevestigd. Het hoofdkantoor van de Nederlandse hartstichting, ook ontworpen door MVSA, was de daaropvolgende. Een rij van kantoortorens zal een barrière tussen de groene omgeving van het meer aan de ene kant en de snelweg en de spoorlijn aan de andere vormen. Het kantoorgebouw van KPMG is de eerste in deze rij, naast Ypenburg station.
De gevels zijn bekleed met keramische panelen. Het gebouw staat op de top van een verhoogd landschap met huisvesting van de parkeergarage eronder. Deze plint wordt voortgezet in de volgende kantoorgebouwen in de rij.
Bron: http://www.mvsa-architects.com/


Kantoorgebouw Deloitte te Papendorp, Utrecht (2010 – 2012)
Kantoren, vergader-en conferentiezalen, een restaurant, een parkeerplaats en een fietsenstalling Ca. 8100m² bvo (exclusief parkeerplaats)

Opdrachtgever: Volker Wessels

Het ontwerp van het Kantoorgebouw Deloitte is in harmonie met de ruimtelijke ontwikkeling ter plaatse. De begane grond met de entree en het restaurant is volledig transparant.

De uitkragende eerste verdieping strekt zich drie meter over de stoep; hier bevinden zich de vergaderruimtes. Tussen hen, uitnodigende terrassen die zorgen voor de benodigde buitenruimte naast het vergadercentrum, alsmede een overdekte wandelgang voor voorbijgangers hieronder.

Boven en onder de terrassen zorgen de verzonken openingen voor interne ruimtelijke relaties tussen de verdiepingen en laten voldoende zonlicht in de centrale zones van de kantoorverdiepingen. De gevels zijn voorzien van donkergrijs graniet met subtiele verschillen in de afwerking van de verschillende gevels. De drie verdiepingen tellende parkeergarage bevindt zich achter het gebouw. Het heeft een mos-sedum dak en de gevels hebben dezelfde kwaliteit van detaillering als het kantoorgedeelte.

Bron: http://www.mvsa-architects.com/


Banstraat, Amsterdam (2009-2013)
Appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Ca. 4420m² bvo (excl. Parkeerplaats)

Opdrachtgever: Green Properties bv / Nassaupark Real Estate

Tien luxe appartementen zijn er gebouwd in een voormalig kantoorgebouw van de sociale dienst. De aanpassing en renovatie van een kantoorgebouw naar een woongebouw is zowel essentieel en zeer milieuvriendelijk. Het vertegenwoordigt niet alleen de verbetering van een gebouw, maar ook een verbetering van de leefbaarheid van de stad: een thema dat steeds belangrijker wordt.

De wijk Oud-Zuid van Amsterdam kenmerkt zich door haar brede straten met veel groen, en de karakteristieke architectuur. De huidige sociale diensten kantoorgebouw werd in 1973 gebouwd op de plaats van een voormalige kerk school. Het gebouw is volledig op zijn plaats in een straat die voornamelijk is samengesteld uit fijne 19e-eeuwse herenhuizen. De uitdaging was om een groot gebouw te zetten in een die in overeenstemming met het karakter van de wijk en toch een eigentijdse uitstraling en identiteit heeft. Overwegende dat het bestaande kantoor voor de sociale dienst een introvert en gesloten bouwblok was en nu zal openen met het zicht naar de straat en de buurt. Dit wordt bereikt door het benadrukken van de verticale geleding van de gevel. In combinatie met de horizontale lijnen, verticale ritme benadrukt de plasticiteit van de gevel en verbetert het gevoel van ruimte in de appartementen met het gebruik van uitstekende ramen en verzonken loggia.

De appartementen hebben ruime buitenruimtes: een balkon of patio aan de achterzijde en loggia aan de voorzijde. De vormgeving en afwerking zijn van een zeer hoog niveau. Er zijn diverse faciliteiten en diensten voor het gemak van de bewoners opgenomen in het complex. Duurzaamheid en milieu zijn belangrijke aspecten van het project. Niet alleen door de renovatie van het gebouw, maar ook met de toepassing van duurzame energie-oplossingen, zoals energie-neutrale warmte-en koudeopslag, een 'energie-dak' en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Bron: http://www.mvsa-architects.com/

Contact